Minden esztendőben az egyik legjobban várt iskolai esemény a farsang. Felnőttek (pedagógusok, szülők) és diákok is izgatottan készültek a téltemetésre: a végzős nyolcadikosok gyönyörű táncukkal, a többi felsős osztály látványos moderntánc-produkciókkal és jelenettel, az alsósok ugyancsak tánccal és remekebbnél remekebb jelmezekkel.

Február 4-én, csütörtökön volt az alsó tagozatosok farsangja a művelődési központban. Sitkei Anikó igazgatóhelyettes megnyitója után a vendégekkel zsúfolásig megtelt nézőtéren nagy sikert arattak az első, második és harmadik osztályosok ötletes jelmezei, melyek bemutatói között a negyedikesek táncprodukciói színesítették a programot.

A következő napon ismét megtelt a Petőfi Művelődési Központ nézőtere vendégekkel. Kisné Bor Emília megnyitója és a nyolcadikosok nyitótánca után következtek kitűnő jelmezes táncaikkal a felsős osztályok, hatalmas sikerrel. A 7. b osztály idén is egy jelenettel, ezúttal őskori iskolában játszódó történettel nevettette meg a közönséget.

Várva várt meglepetése minden év farsangjának a pedagógusok produkciója: idén a televíziós zenei tehetségkutatók fergeteges paródiájával bizonyították be az Előd utcai tanítók és tanárok, hogy a színpadon is tehetségesek.