„Ide gyűjjön apraja, nagyja, aki a maskarákat látni akarja!”

A fenti rigmus nélkül is zsúfolásig telt a művelődési ház színházterme a református iskola télűző vidámságán. Felnőtt, gyermek lázasan készülődött az évtizedek óta leginkább várt eseményre. A hatalmas érdeklődés miatt alsósoknak és a felsősöknek külön farsang dukált Jégbontó havának 19. és 20. napján.

Igazgató asszony köszöntőjét, Karnevál herceg és hercegné nyitó szavait mindkét délután a nyolcadikosok keringője követte, melyre Antali Zoltán tánctanár készítette fel a végzősöket. A szűnni nem akaró tapsorkán közepette anyukák, apukák, nagyszülők segítségével született jelmezek bemutatói és remekebbnél remekebb zenés-táncos produkciók váltották egymást. Noha a műsorvezető furmányosan rá akarta venni a közönséget a távozásra, a tanári jelenetet várók nem hagyták magukat. Kikövetelték a délután csúcspontját, melyben a viharsarki hagyományokat az Appalache-hegység tájairól világot meghódító country hangulat fűszerezte. A farmerzenére táncba szökkent pedagógusok előadását üdvrivalgással elegyes vastaps kísérte.

A farsangi mulatság fergeteges diszkóval zárult, melynek szünetében a fánkhalmok mellett süteménypiramisok és tortahegyek kényeztették az ínyenceket.