„Összetartásban rejlik csak erő…”

Wass Albert sorai adták meg az orosházi református iskola június 3-i rendezvényének hangulatát.

A rendhagyó órák, vetélkedők és tevékenykedtető foglalkozások révén megszűntek a távolságok térben és időben. Sokakat vonzott a Hungarikum-játék. A gyerekek népviseleteket készítettek, hajdani szokásokat keltettek életre. A táncház pezsgő ritmusa kicsit, nagyot magával ragadott. Az intézmény pedagógusai által megálmodott és készített Határtalanul! – társasjáték izgalmas próbára tett mindenkit.

Ezen a napon a református egyház szervezte Szeretethíd programsorozathoz is kapcsolódott az iskola. A Kárpát-medencei református önkéntes napokhoz kapcsolódva immáron harmadik esztendeje az osztályok a maguk kitalálta módon csinosítgatták második otthonukat, jutott idejük óvodalátogatásra és temetőgondozásra is. A rokonsága révén Orosházához is kötődő Janikovszky Éva generációk egymásra figyelését ösztönző kötetei kézről kézre jártak. Az Előd utcaiak az udvar bölcsen bólintgató platánfájának árnyékában 4 órán át olvastak fel a 90 esztendeje született írónő remekeiből.

A hatalmas tablóra kerülő, jövő magyarjainak szóló üzenetek torokszorító szépsége gyerekeket, felnőttet meghatott. Közülük a 3. a osztály sorai: „Üzenjük a jövő magyarjainak, és kérjük tőlük: legyenek erősek hitben, akaratban, elszántságban. Ma élő magyarként mi is megpróbáljuk. Szerető megértéssel ölelünk minden magyart szerte a világon, mert együtt boldogabb!”