az NTP-MŰV-17-0057 Az élő természet világa tűzzománc képeken c. projekt jegyében

emmi_logo

ntplogo

Már ötödik éve működik az iskolában tűzzománc szakkör, mely lehetőséget teremt a képzőművészet, iparművészet iránt érdeklődő tehetséges tanulók számára, hogy vizuális képességeiket tovább fejlesszék.

A szakkör változatos programjával bepillantást ad a látáskultúra tágabb területeire. Éves munkánk során a „Nemzeti Tehetségprogram” pályázati lehetősége jóvoltából olyan helyi külső szakembernek, aki művésztanári képesítéssel is rendelkezik, alkalma volt színvonalas foglalkozást tartani a szakkör tagjainak. Szelényi Katalin az Orosházi Képtár vezetője ismertette meg a csoportot a selyemfestés technikájával. Továbbá az őszi kirándulásunkon a Szarvasi Múzeumban olyan népi motívumokat gyűjtöttek a gyerekek a múzeumpedagógus segítségével, melyeket a tűzzománc készítés során felhasználhattak, akár az ékszerkészítésnél vagy a fadobozok díszítésénél.

Sokféle – számukra eddig ismeretlen alapanyagot- használtak munkáikhoz. A természeti környezet gazdag forma és színvilága a gyermeki képzelet, kreativitás és önkifejezés változatos műalkotásokban valósult meg a foglalkozásokon.

A foglalkozásonok készült képek itt megtekinthetők.