A református iskola képviselői március végén Comenius találkozóra utaztak Angliába. A liverpooli látogatáson az ottani Leamington Community Primary School fogadta a magyarokat.

A Tempus Közalapítvány gondozta Meséről mesére projektnek köszönhetően a résztvevő országok pedagógusai átadták egymásnak a tanítványaik által írott, illusztrált mesekönyveket. Az orosháziak a tavasszal visszaköltöző gólyák téma köré építették az angol kisdiákokkal közös kézműves foglalkozásukat. A fergeteges hangulatú magyar táncházban pillanatok alatt elillantak a kulturális különbségek.

A vendégek képet kaptak az ottani alapfokú oktatási intézményekben alkalmazott tanítási módszerekről is. Az angol sajátosságok közül számtalan követésre érdemes példával, ötlettel tértek haza a két tanítási nyelvű iskola tanítói, tanárai. Mindezek nyomán messze földön ellesett fortélyokkal gazdagodhatnak a református iskolások.

A közvetlen munkatapasztalatok gyűjtése mellett az orosháziak eljutottak az ottani gyerekek tanítási programjait naponta fogadó, s varázslatossá tévő World War múzeumba, a lenyűgöző méretű, hétköznap is olvasóktól tömött könyvtárba, a Central Library-ba, s még a helyiek büszkeségébe, az Anfield stadionba is. Érzékelték a várost híressé tevő, fél évszázados Beatles kultuszt, a Liverpoolból induló fiúkkal dúdolva: „…esik vagy süt, csak lelkiállapot kérdése!”