Tíz garnitúra vívóeszköz-csomagot kapott az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Magyar Vívó Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Diáksport Szövetség „A Sport Legyen a Tied!” elnevezésű, iskolai sportot népszerűsítő program keretében.

A Magyar Vívó Szövetség közleménye szerint szeptember 23-án 31 iskola részesült vívóeszköz-felszerelés támogatásban „A Sport Legyen a Tied!” program kapcsán.

A támogatott iskolák között van az orosházi Református Általános Iskola is. Az intézmény 2011-ben vezette be a vívásoktatást a mindennapos testnevelés keretében a helyi Zsoldos Péter Vívó Sportegyesület elnöke, pedagógus szakedzője, Pusztai Lajos aktív közreműködésével. Reményeink szerint ez a mostani segítség, a tíz teljes vívócsomag (fejvéd, kard, ruha) is hozzájárul ahhoz, hogy még több gyermeket mozgasson meg a vívás.

A sportfelszerelések ünnepélyes átadásra a Gerevich Aladár Sportcsarnokban került sor. Csampa Zsolt, a hazai szövetség elnöke mellett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, valamint a vívósportág két nagy reménysége, Márton Anna felnőtt világbajnoki bronzérmes kardozó és Bányai Zsombor junior világbajnok párbajtőröző népszerűsítette a sportágat.