• путевки в Египет из Киева
 • путевки в Грецию из Киева
 • путевки в Кипр из Киева
 • путевки в Турцию из Киева
 • http://touravia.com.ua/
 • dec 13 2014

  Csendesnap a református iskolában

  December 13-án a református iskola csendesnapot tartott. A vásárlási láz gyógyírjaként az ünnepvárás meghitt nyugalmát erősítették az Előd utcaiak.
  Kicsinyek, nagyobbak békés derűvel készülődtek a karácsonyra. A nyitó áhítat után az alsósok kedvesebbnél kedvesebb ajándékokat készítettek, majd a Napraforgók Evangéliumi Játszóház vendégszereplésén tapsolták pirosra a tenyerüket. A felsősök szíve is a helyén volt, de gondolkodásukat, ügyességüket ugyanúgy próbára tehették. Itt mézeskalácsot díszítettek, ott verset írtak, másutt kirakóztak vagy éppen tudásukat gyarapították. Énekszó csendült a méz- és fenyőillatú folyosókon.
  Előkerültek a szülők, a nagyszülők társasjátékai, s a „z generáció” a számítógépről megfeledkezve adta át magát a 30-40 évvel ezelőtti estéket idéző élményeknek.

  dec 08 2014

  Jégvarázslat a református iskolában

  November 29-re, szombatra invitáltuk a város nagycsoportos óvodásait és szüleiket. A borongós, november végi hangulatú utcákról az iskolánkba lépők gyorsan felderültek a hagyományos iskolanyitogató rendezvényen.

  A szervezők a délelőtt minden programját a Jégvarázs című tündérmese szereplői köré szőtték. A leendő iskolások észre sem vették, mily sok szót tanultak angolul a társas- és ügyességi játékok, a közös éneklések során. A kézműves foglalkozáson barkácsolt hóemberére minden kis alkotó joggal lehetett büszke.  Az aktív táblán logikai feladatokkal birkóztak meg, kirakóst játszottak, tájékozódó képességüket fejlesztették az óvodások. Az oldott órák alatt a leendő elsős tanító nénik is bemutatkoztak.

  A délelőtt minden pillanatát belengte a habos kakaó és ínycsiklandozó foszlós kalács illata. A finomságok mellett „hófedte” fenyőfácskákkal is gyarapodtak a déltájban távozó kicsinyek. Néhányan már a legközelebbi, januári végi iskolanyitogatónkról kérdezősködtek a búcsúzkodás pillanataiban.

  dec 07 2014

  Advent a református gyülekezettel

  Az Úr eljövetelére várva a református gyülekezetben emelkedett hangulatú találkozásokra kerül sor.

  December 7-én iskolánk diákjai énekszóval, betlehemessel járultak hozzá a készülődéshez. Énekkarosaink Verasztóné Kiss Gabriella felkészítésében, Pörnekiné Csige Eleonóra zongorakíséretével ajándékozták meg a jelenlévőket. A színjátszók Bárdos Zsuzsa felkészítésével léptek színre, környékbeli betlehemes szövegekre épült jelenettel.

  dec 05 2014

  Iskolánkban járt a Mikulás!

  December 5-én egy kicsit minden más volt a mi iskolánkban is. Ez persze már előre sejthető volt abból, hogy a bejáratnál az ügyeletes diákok és tanárok helyett személyesen a Mikulás köszöntötte az érkezőket. Kisebbek, nagyobbak derűs megilletődöttséggel fogadták a finomságokat. Utóbbiakban meg nem erősített források az iskolai diákönkormányzatot sejtik. A további remek hangulat azt is feledtette, hogy a különleges nap ellenére a szánkók tovább porosodhatnak a padlásokon.

  dec 01 2014

  Szitakötő decemberben az Előd utcán

  A Szegedi Tudományegyetem és konzorciumi partnerei célja a „MENTOR(h)ÁLÓ 2.0 PROGRAM” TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 projektben a tudásalapú gazdaság, a tudástársadalom elvárásaihoz innovatívan alkalmazkodó, annak fejlődését elősegítő pedagógusképzés kialakítása és továbbfejlesztése a dél-alföldi régióban.

      Ennek keretében szakmailag elismert köznevelési és felsőoktatási intézmények működnek együtt. Az egyetem által kiválasztott 15 partner között vagyunk. További 67 alap- és középfokú oktatási intézménnyel együttműködve szakmai eszmecseréket, klubfoglalkozásokat szervezünk. „A kenyerünk megtörnénk néktek” című foglalkozássorozatuk első „falatjára” december 1-jén, hétfőn 14 órától 16 óráig került sor. Bárdos Zsuzsa igazgatóhelyettes rövid intézményi bemutatása és köszöntője után dr. Horgas Judit, a Liget Műhely Alapítvány működtette Szitakötő kiadvány – a kíváncsi gyerekek folyóirata – szerkesztőjének, az integrált ökológiai oktatási program vezetőjének érzékenyítő foglalkozására került sor.

      A remek hangulatú tréning kiindulópontja volt, hogy egy gyerek nem rossz, legfeljebb rosszalkodik – jeleket adva arról, hogy valamiért rosszul érzi magát. A jelenlévők szakmai tapasztalataikat, egyéni élményeiket is felidézték, egymás pedagógiai gyakorlatát tovább építve.

   

  nov 25 2014

  Az Üveghegyen innen…

  Az Üveghegyen innen…

  Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából a református iskola valamennyi hetedikes, nyolcadikos osztályában rendhagyó órákra került sor.

  November 25-én Gyenge Éva, az O-I Manufacturing Magyarországi Üvegipari Kft. Kereskedelmi menedzsere érdekes, színes szemléltetett előadáson bizonyította, hogy az üveg az egyetlen olyan anyag, melyet a természetben előforduló alapanyagokból állítanak elő. A téma szempontjából külön jelentősége, hogy anyagában végtelen sokszor, száz százalékban újrafelhasználható. Az üveg emellett hozzáadott értéket is jelent a belecsomagolt terméknek. A téma nem volt ismeretlen a diákoknak, hiszen a „Szelek szárnyán szárnyalunk” pályázatnak köszönhetően korábban eljutottak a síküveggyárba, de az O-I munkatársának megközelítése az Ökoiskolások mindennapjaihoz is fontos adalékokkal szolgált.

  Oly érdekességek mellett, hogy az első üvegpalackot Egyiptomban és Mezopotámiában készítették, s hogy a tengerpartra lecsapó villám is képes üveget előállítani, azt is megtudták a diákok, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülő egyetlen palack újrahasznosítása révén 30 percnyi villamos energiát nyerhetnek legféltettebb kincsüknek, a számítógépüknek.

  nov 21 2014

  Felnőttek az iskolánk padjaiban

  Szent András havának zárásaként – hagyományainkhoz híven – megtartottuk őszi nyílt napjainkat.

  Az alsó tagozatos osztályaink három-három, a felsősök négy-négy órára invitálták a szülőket. Miként a korábbi esztendőkben, így most is szép számú érdeklődőt köszönthettünk. A nyílt héten 235 felnőtt ült be ismét az iskolapadokba; gyermeke előrehaladásáról és a tanítók, tanárok bevált hagyományokat a legújabb módszerekkel ötvöző munkájáról meggyőződve. Az intézményünk a közelmúltban önerőből vásárolt 8 interaktív táblát. Az anyukák, apukák a 120 esztendős iskolánk falai között is megtapasztalhatták, hogy az információs és kommunikációs technológia gyermekeik lételeme.

  A pedagógusok értő irányításával a diákok ismeretszerzését sokoldalúan, élményszerűen és közvetlenül segíti az immáron minden tantermünkben megtalálható taneszköz.

  nov 19 2014

  6. TÁNCSICS-DIDACT

  November 19-én díszvendégei voltunk a 6. TÁNCSICS-DIDACT-nak. A nagysikerű szakmai, módszertani, tankönyv-taneszköz és pályaválasztási börzén felvillanthattuk sokszínűségünket. Táncosaink palotásukkal a megnyitó hangulatát emelték. Kiállítottuk a Kutató Gyerekek Tudományos Körén belül készített sikeres dolgozatokat, a tűzzománc szakköröseink munkáit. Az angolosok bemutatkozása mellett kézműves remekléseikből is ajándékoztunk az érdeklődőknek. Iskolánk 120., templomunk alapkőletételének 100. évfordulója alkalmából ritka fényképfelvételek másolataival kedveskedtünk a kiállítóhelyünkön megállóknak. Elsősegélynyújtó szakköröseink is bizonyíthatták tudásukat. Pedagógiai kiadványsorozatunkat sokan lapozgatták. Megtiszteltetés volt mindőnknek, hogy az országszerte elismert rendezvényre invitáltak bennünket.

  nov 14 2014

  VÁRUNK NYÁRI TÁBORUNKBA!

  Te is szívesen megmásznád az ősember barlangot?

  Szeretnéd látni Európa legészakibb török korból származó emlékművét?

  Beleképzelnéd magad az egri várvédők életébe?

                                                                                             Akkor

                                                                      VÁRUNK NYÁRI TÁBORUNKBA!

  Fedezzük fel együtt az Északi-középhegység természeti értékeit, kultúr-történeti emlékeit! Barangolj velünk a Bükk hegységben! Ismerd meg Eger, Szilvásvárad nevezetességeit! Mászd meg velünk a 296 méter magasan, egy magányos vulkáni hegycsúcson álló Siroki várat! Vegyél részt közös játékokban, vetélkedőkben!

  A nyári tábor ideje: 2015. július 6-10.

  Szállás: Bükkszéki Ifjúsági Tábor

   

  Részletekről érdeklődni: Ferencsik Zoltánné és Sitkei Anikó táborvezetőknél lehet.

  nov 14 2014

  A loom bands mánia elérte a református iskolát

  Loom bands? Amelyben színes gumikarikákból tekernek, csavarnak, hurkolnak karkötőt, gyűrűt és ezernyi figurát – tűvel, csipesszel vagy éppen két villával? Igen, a világot meghódító játékot a fantázia határtalansága élteti.

  Az egyszerű, ezért óriási ötlet elérte az orosházi református iskolát is.  Az Előd utcai kisebbek, nagyobbak otthon, szünetekben, de még az iskolaudvaron is buzgón alkotnak. Ezért is örültek az elmúlt héten meghirdetett kreatív versenynek, melyben karkötőket és figurákat készíthettek, s legjobbjaikból kiállítást rendezhettek. Az ötletesebbnél ötletesebb alkotások között sorakoztak a gumiállatkák (pingvin, hörcsög, papagáj, panda, kígyó, madár, katica…), de volt ott violinkulcs, pálmafa és masni is. A legnépszerűbbnek az állatfigurák bizonyultak. A karkötők között akadtak gyönggyel díszítettek, csavart mintásak, sőt többrétegűek is.

  A legsikeresebbek oklevelet, apró ajándéktárgyakat kaptak, ám a legnagyobb elismerés, hogy barátaikat, családjukat is megörvendeztették készítményeikkel.

  Régebbi bejegyzések «

 • мебель под заказ в Днепропетровске
 • кухни в Днепропетровске
 • диваны в Днепропетровске
 • спальни в Днепропетровске
 • детские в Днепропетровске
 • изделия из кварца в днепропетровске