• Оазис Подарков
 • подарки для мужчин
 • что подарить мужчине
 • что подарить женщине
 • что подарить коллеге
 • подарки парням
 • подарки боссу
 • feb 27 2015

  Cikkek iskolánkról

  Forrás: Békés Megyei Hírlap 2015. február 27. 14. oldal

  feb 20 2015

  „Ide gyűjjön apraja, nagyja, aki a maskarákat látni akarja!”

  A fenti rigmus nélkül is zsúfolásig telt a művelődési ház színházterme a református iskola télűző vidámságán. Felnőtt, gyermek lázasan készülődött az évtizedek óta leginkább várt eseményre.  A hatalmas érdeklődés miatt alsósoknak és a felsősöknek külön farsang dukált Jégbontó havának 19. és 20. napján.

  Igazgató asszony köszöntőjét, Karnevál herceg és hercegné nyitó szavait mindkét délután a nyolcadikosok keringője követte, melyre Antali Zoltán tánctanár készítette fel a végzősöket. A szűnni nem akaró tapsorkán közepette anyukák, apukák, nagyszülők segítségével született jelmezek bemutatói és remekebbnél remekebb zenés-táncos produkciók váltották egymást. Noha a műsorvezető furmányosan rá akarta venni a közönséget a távozásra, a tanári jelenetet várók nem hagyták magukat. Kikövetelték a délután csúcspontját, melyben a viharsarki hagyományokat az Appalache-hegység tájairól világot meghódító country hangulat fűszerezte. A farmerzenére táncba szökkent pedagógusok előadását üdvrivalgással elegyes vastaps kísérte.

  A farsangi mulatság fergeteges diszkóval zárult, melynek szünetében a fánkhalmok mellett süteménypiramisok és tortahegyek kényeztették az ínyenceket.

   

  feb 16 2015

  Iskolanyitogató

  feb 12 2015

  Mentor(h)áló klubfoglalkozás az orosházi református iskolában

  A Szegedi Tudományegyetem és konzorciumi partnerei által megvalósított TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 számú, „Mentor(h)áló 2.0 Program” című projekt keretében, az egyetem által kiválasztott 15 iskola egyikeként „Kenyerünk megtörnénk néktek” címmel klubfoglalkozásokat szervezünk. A második „falatot” február 12-én nyújtottuk át a résztvevőknek. A Lélekbazár „ponyváján” kínálatunk:

  Tölgyfánk csemetéi”: Horváth Endréné tanítónő előadása kisdiákjai önismereti törekvéseiről

  „Lélek-Jelen-Lét”: Mahler Hajnalka és Dusa Katalin pedagógus, mentálhigiénés szakember foglalkozása

  „Szertelenül”: Madarász Géza ny. rendőr alezredes drogprevenciós előadása

  „Ha baj van…”: Szilaj Izabella mentőtiszt előadása

  „On-line vész”: Misinszki István informatikus előadása

  A lebilincselő előadók, trénerek sora széles és színes skálán nyújtottak át a pedagógusoknak szaktárgyaikhoz szorosan nem kötődő, de a nevelő munkájukhoz elengedhetetlen információkat, gyakorlatokat.

  feb 12 2015

  Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola bemutatása 2015

  feb 06 2015

  Nyelvtanulás = Játék

      Osváth Erika neve jól ismert a nyelvtanárok körében. A magát útkeresőnek valló, eredeti módszerekkel és elképesztő hatékonysággal dolgozó angol nyelvtanár, a Tempus Közalapítvány vezető oktatója, tananyag szerkesztő a református iskola meghívására Orosházára látogatott.

  Segítségével három napon keresztül meséket dolgoztak fel az Előd utcai kisdiákok. Az öreghalász és a tenger, a Varázslatos fazék című darabok dramatikus technikákkal, állandó kacagások közepette kerültek közel a gyerekekhez. A játék magától értetődő volt, holott csak angol kifejezések hangzottak el – természetesen remek kiejtéssel s nyelvi ötletek garmadájával.

  Osváth Erikának köszönhetően az iskola angol szakos pedagógusai is gazdagodtak. A „Nyelvtan versek”, azaz nyelvtanítás verselve továbbképzés mindőjüknek további lendületet adott, melynek további haszonélvezői ugyancsak a református iskola diákjai lesznek.

  feb 03 2015

  NAPKÖZI TÉRÍTÉSI DÍJAK FIZETÉSE

  2015. február 09-én hétfőn és

  2015. február 10-én kedden

  Délelőtt 700 – 900 óráig

  Délután 1500 – 1700 óráig

  Helye: Gazdasági iroda

  jan 31 2015

  Iskolanyitogató az Előd utcán

   

  Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! - ez is lehetett volna a református iskola szombati iskolanyitogató rendezvényének mottója.  Az Előd utcaiak az óvodásoknak és szüleiknek bemutatták a patinás intézményt, a tanító néniket.

  A gyülekezőket az igazgatónő és a pedagógusok köszöntötték, majd foglalkozásokat kínáltak nekik. Az iskolai néptánc oktatók invitálása nyomán senki sem maradt petrezselymet árulni. Az angol anyanyelvű lektorok játékra buzdították a legkisebbeket. Ötletesebbnél ötletesebb farsangi álarcok kerekedtek az ügyes kezecskéknek köszönhetően. Az illatozó farsangi fánknak egy apróság sem tudott ellenállni. A szeretetteli hangulat emléke mellett a vendégek a tanító nénik készítette, virággal díszített ceruzákat, ábécével ékített könyvjelzőket kaptak útravalóul.

  A következő, márciusi iskolanyitogató messzesége miatt aggodalmaskodó kicsiny vendégeket a február 10-ei nyílt napra szóló meghívással vigasztalták a református iskolások.

  jan 29 2015

  Mesei csodák a református iskolában

  Ha brit mese, akkor Andrew Wright. Ha Andrew Wright és Boldogasszony hava, akkor református iskola.

  Január utolsó hetében a két tanítási nyelvű iskola diákjait különleges vendégtanár varázsolta el. A brit angol meseíró, mesekönyv illusztrátor és módszertani szakember magával ragadta a kisebbeket, nagyobbakat. Andrew Wright saját meséivel is megajándékozta a gyerekeket. Az angolul elhangzottakat rajzaival színesítette, miközben különös mellénye figurái életre keltek. Az első napon a mesemondó adta elő a – leginkább – saját élményeiből táplálkozó történeteit. Másnap a diákok ötletei alapján már közös mese kerekedett. A harmadik nap végére, a nagy találkozás örömére két közös könyv is született: angolul, remek illusztrációkkal.

  A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1007 azonosítószámú „Szelek szárnyán szárnyalunk” pályázatnak köszönhetően az ízes szavak birodalmában, a papíron szinte megelevenedő hősök között a leghitelesebb vezetővel kalandozhattak az Előd utcaiak.

  jan 09 2015

  A vén tölgy csemetéi már cseperednek c. újságcikk

   

  Forrás: Békés Megyei Hírlap 2015. január 07. 3. oldal

  Régebbi bejegyzések «

 • мебель под заказ в Днепропетровске
 • кухни в Днепропетровске
 • диваны в Днепропетровске
 • спальни в Днепропетровске
 • детские в Днепропетровске
 • изделия из кварца в днепропетровске