• Оазис Подарков
 • подарки для мужчин
 • что подарить мужчине
 • что подарить женщине
 • что подарить коллеге
 • подарки парням
 • подарки боссу
 • jan 21 2015

  IZGŐ-MOZGÓ FARSANGOLÓ A REFORMÁTUS ISKOLÁBAN

  jan 09 2015

  A vén tölgy csemetéi már cseperednek c. újságcikk

   

  Forrás: Békés Megyei Hírlap 2015. január 07. 3. oldal

  jan 08 2015

  Időutazáson a református iskolások

       A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1007 azonosítószámú „Szelek szárnyán szárnyalunk” pályázat anyagi támogatásával az orosházi református iskola diákjai a helyi, környékbeli közgyűjtemények gyakori vendégei, mi több, a távoli múzeumokba is számtalanszor eljutnak.

      Legutóbb, január 8-án a Szántó Kovács János Területi Múzeumba látogattak. A helytörténeti állandó kiállítás mellett megcsodálták a Móra Ferenc Múzeum természettudományi gyűjteményéből kölcsönzött anyagokat is.

      Az Évmilliók emlékei – Válogatás a Móra Ferenc Múzeum őslénytani anyagából című kiállításnak köszönhető időutazás a 25 fős csoport apraját-nagyját lenyűgözte.

  jan 06 2015

  Az Előd utcától Thaleian át Rembrandtig

   

  Az Előd utcától Thaleian át Rembrandtig

      Az orosházi református iskola nem csak pályázatok biztos révéből jut el gyakran messzi városok kiállításaira, színházi előadásaira, ha úgy adódik, szülő, pedagógus készségesen fizet a színpad és tárlók előtti élményekért.

      Az álom havában idő, tér, nyelvek határait nem ismerve látogatták meg száz diákkal a Nemzeti Színházban a Shakespeare Összes Röviden (S.Ö.R.) angol nyelvű előadást, ugyanitt volt ötvenöt pedagógus a David Doiashvili által színpadra vitt Szentivánéji Álom feldolgozáson.  A Katona József Színházban a Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című Verne-adaptációt Réczei Tamás rendezésében harminchárom diák nézte, öt felnőtt kíséretében a hirös városban.  A második évfolyamosok Vízkereszt napján a Jókai Színházban izgultak azért, eljuthat-e a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába.

      Mindenkinek életre szóló élmény marad a holland arany évszázad festészetét bemutató, ötszázmillió forintba kerülő kiállítás. Rembrandt húsz alkotása több mint száz más festő remeke között bűvölte el Boldizsár István földijeit.

   

  jan 05 2015

  NAPKÖZI TÉRÍTÉSI DÍJAK FIZETÉSE

  2015. január 12-én hétfőn és

  2015. január 13-án kedden

  Délelőtt 700 – 900 óráig

  Délután 1500 – 1700 óráig

  Helye: Gazdasági iroda

  dec 19 2014

  Téli szünet előtti utolsó tanítási nap

  Az időjárás ugyan nem volt még télies, iskolánk apraja-nagyja várta a karácsonyi szünetet. Az utolsó tanítási nap bensőséges, várakozással teli hangulatát érzékeltessék a fotók.

  dec 13 2014

  Csendesnap a református iskolában

  December 13-án a református iskola csendesnapot tartott. A vásárlási láz gyógyírjaként az ünnepvárás meghitt nyugalmát erősítették az Előd utcaiak.
  Kicsinyek, nagyobbak békés derűvel készülődtek a karácsonyra. A nyitó áhítat után az alsósok kedvesebbnél kedvesebb ajándékokat készítettek, majd a Napraforgók Evangéliumi Játszóház vendégszereplésén tapsolták pirosra a tenyerüket. A felsősök szíve is a helyén volt, de gondolkodásukat, ügyességüket ugyanúgy próbára tehették. Itt mézeskalácsot díszítettek, ott verset írtak, másutt kirakóztak vagy éppen tudásukat gyarapították. Énekszó csendült a méz- és fenyőillatú folyosókon.
  Előkerültek a szülők, a nagyszülők társasjátékai, s a „z generáció” a számítógépről megfeledkezve adta át magát a 30-40 évvel ezelőtti estéket idéző élményeknek.

  dec 08 2014

  Jégvarázslat a református iskolában

  November 29-re, szombatra invitáltuk a város nagycsoportos óvodásait és szüleiket. A borongós, november végi hangulatú utcákról az iskolánkba lépők gyorsan felderültek a hagyományos iskolanyitogató rendezvényen.

  A szervezők a délelőtt minden programját a Jégvarázs című tündérmese szereplői köré szőtték. A leendő iskolások észre sem vették, mily sok szót tanultak angolul a társas- és ügyességi játékok, a közös éneklések során. A kézműves foglalkozáson barkácsolt hóemberére minden kis alkotó joggal lehetett büszke.  Az aktív táblán logikai feladatokkal birkóztak meg, kirakóst játszottak, tájékozódó képességüket fejlesztették az óvodások. Az oldott órák alatt a leendő elsős tanító nénik is bemutatkoztak.

  A délelőtt minden pillanatát belengte a habos kakaó és ínycsiklandozó foszlós kalács illata. A finomságok mellett „hófedte” fenyőfácskákkal is gyarapodtak a déltájban távozó kicsinyek. Néhányan már a legközelebbi, januári végi iskolanyitogatónkról kérdezősködtek a búcsúzkodás pillanataiban.

  dec 07 2014

  Advent a református gyülekezettel

  Az Úr eljövetelére várva a református gyülekezetben emelkedett hangulatú találkozásokra kerül sor.

  December 7-én iskolánk diákjai énekszóval, betlehemessel járultak hozzá a készülődéshez. Énekkarosaink Verasztóné Kiss Gabriella felkészítésében, Pörnekiné Csige Eleonóra zongorakíséretével ajándékozták meg a jelenlévőket. A színjátszók Bárdos Zsuzsa felkészítésével léptek színre, környékbeli betlehemes szövegekre épült jelenettel.

  dec 05 2014

  Iskolánkban járt a Mikulás!

  December 5-én egy kicsit minden más volt a mi iskolánkban is. Ez persze már előre sejthető volt abból, hogy a bejáratnál az ügyeletes diákok és tanárok helyett személyesen a Mikulás köszöntötte az érkezőket. Kisebbek, nagyobbak derűs megilletődöttséggel fogadták a finomságokat. Utóbbiakban meg nem erősített források az iskolai diákönkormányzatot sejtik. A további remek hangulat azt is feledtette, hogy a különleges nap ellenére a szánkók tovább porosodhatnak a padlásokon.

  Régebbi bejegyzések «

 • мебель под заказ в Днепропетровске
 • кухни в Днепропетровске
 • диваны в Днепропетровске
 • спальни в Днепропетровске
 • детские в Днепропетровске
 • изделия из кварца в днепропетровске