Április 5-én immáron harmadik alkalommal adott otthont a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciájának az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Iskola. A régiók tiszántúli fordulójára 5 településről (Balmazújvárostól Hajdúnánáson, Hajdúböszörményen és Kiskunhalason át Orosházáig) 14 diák 13 pályamunkával érkezett.

A 16. esztendeje megrendezett rangos eseménysorozat ezen alkalmát a zsűri elnöke, Kiss Albert (a KGYTK Tehetségsegítő Tanács elnöke) rendkívül magas színvonalúnak ítélte. A diákok érdekesebbnél érdekesebb témákban mélyültek el. A hosszú hónapok munkájának 20-30 oldalas, átgondoltan szerkesztett, jól illusztrált összefoglalói alapján csak a legjobbak kerülhettek a zsűri elé. A 10 perces bemutatók és védések nem csak a felnőtt, de a gyermekközönséget is lenyűgözték. A zsűri indokoltan hosszú tanácskozásának eredményeként a továbbjutók között három orosházi diák védheti meg tudományos munkáját május 8-án félszáz kutató gyerek között Budapesten:

kutatásmódszertan kategóriában: Jakó  Barbara 8. évfolyamos diák (Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola)

ismeretterjesztő kategóriában: Hegedűs Regina Rebeka 6. évfolyamos diák  (Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Orosháza) és Szalkay Péter 8. évfolyamos diák (Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola).

További képek tekinthetők meg az iskola Facebook-oldalán.