Az orosházi református iskolában minden tehetségígéret fontos. Ki a tudományban, ki a művészetben, ki a sportban, ki az önkifejezés más területén szeretetteli ösztönzésre, áldozatos mentorra lel.

Pedagógusaik személyre szabott foglalkozással segítik az Előd utcára járó gyerekeket abban, hogy megtalálják önmagukat, s közben egyéni és csoportos eredményeikkel az iskolai Aranykönyv sokszínű tárát is gazdagítják.

Az utóbbi sikerek sorából:

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 226 induló versenyző között 6. helyezést ért el Márta Petra 3.a osztályos tanuló – felkészítő tanára: Horváth Endréné.

Márta Petra

Márta Petra

Ugyanitt lett korcsoportjának 198 fős mezőnyében 6. helyezett Varga Szilárd 5. b osztályos diák – felkészítője: Muzsik Márta.

Varga Szilárd

Varga Szilárd

Bánfi Bendegúz 8. a osztályos tanuló kiemelkedő teljesítményével bejutott a XXVI. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny megyei fordulójára. Mentora: Muzsik Márta.

Bánfi Bendegúz

Bánfi Bendegúz

A „Jézus élete” című rajzverseny meghirdetője és támogatója a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola és a Református Pedagógiai Intézet volt. A Magyar József vizuális kultúra szaktanácsadó szervezte verseny sikerességét – a nagyszámú pályázat mellett – a kiállított művek magas színvonala és technikai sokrétűsége igazolja. Az országos megmérettetésen Puskely Viktória 8. a osztályos tanuló 1. helyezést, Hetesi Réka 8. c osztályos diák 3. helyezést ért el. Tanáruk: Tóthné Násztor Edit.

 

rajzpalyazat201512thumb

Hetesi Réka és Puskely Viktória

A Békés Megyei Sakk Diákolimpián remekelt csapat tagjai: Kocmar Kitti 6.b, Lehoczki Botond 7.b, Szokolai Róbert 8.a, Mari Tamás 8.c.

Szokolai Róbert, Kocmar Kitti, Mari Tamás, Lehoczki Botond

Szokolai Róbert, Kocmar Kitti, Mari Tamás, Lehoczki Botond

Az iskola apraja-nagyja együtt örül a sikereknek és szeretettel gratulál a remek teljesítményhez.