Iskolánk újjászületésének ötödik tanévében is gyermekeinkhez közelálló rendezvényekkel igyekszünk a tiszta értékekre, önzetlen cselekedetekre felhívni a figyelmet.

A hitújítás havában, ám azon is túlmutatóan ünnepeltük iskolánk 121 esztendejét, készültünk a reformáció napjára, a lélek és szellem mellett az egészséges testet is építve. Október 16-án a református és az evangélikus templom között futottuk a jelképes 1517 métert, majd a gyülekezet jóvoltából szeretetvendégségen fogyott a libazsíros orosházi cipó garmadája.

A közös früstökölés után az iskola egyik idegen anyanyelvű lektora, az Amerikai Egyesült Államokban edzőként is dolgozó Taylor Lynn Geiger jóvoltából egyszerre mozgott félezer gyermek, felnőtt.  Az iskolatörténeti kiállítás mellett sok érdeklődőt vonzott a 150 esztendeje született Bartóky József fabulaíró (1890-től Orosházán szolgabíró, főjegyző) történeteinek dramatizált előadása, a református énekek PowerPoint-os feldolgozása, a bibliai történetek olvasása és gitárra hangszerelt bemutatója. Fel-felcsattanó taps kísérte a művészeti iskolások koncertjét.

A szülő-diák-tanár akadályverseny, a City Rally ragyogó hangulatát a borongós időjárás sem rontotta. A régi idők gyermekjátékai révén az iskola apraja-nagyja remek élménnyel gazdagodott. A városi gyermekkönyvtár bibliatörténeti foglalkozással kedveskedett az alsósoknak. A katolikus iskola emléktermének hatása vetekedett az Árpádhalomról Ópusztaszerre telepített oskoláéval.

Ahogyan évről évre, úgy most is töretlen népszerűségnek örvendett az „Ép testben épüljön lelkünk!” program. A nap meglepetésvendége volt a 2009-es év legjobbja, a Prima Primissima díjas, Európa- és világbajnoki érmes Rédli András párbajtőröző. Az olimpikon eredményeivel, a tőle most hallottakkal is hitelesítette a legfontosabbat: „ember lenni mindig…”

A nyitott programsorozattal a reformáció 500 éves jubileumára készülődve, településünk nemes hagyományait idézve, napjaink valódi példáira építve gazdagodtak a reánk bízott gyermekek.