„Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint; még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól”

– a Példabeszédek igéje szerinti szándékot igazolta az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévzárója. Az ünnep rangját a szülők, nagyszülők mellett vendégek is emelték, így nagytiszteletű Katona Gyula esperes úr, a Békési Református Egyházmegye esperese.

A jeles esemény torokszorító pillanatai voltak a búcsúzások: élükön a nyugállományba vonuló tanító nénitől, Tóth Máriától. A Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri elismerés mellett szűnni nem akaró taps jelezte a 40 évnyi áldozatos munka megbecsülését. Kayla Keller és Roxanne Flint idegen anyanyelvi lektorok is elköszöntek az iskolától. Noha a következő tanévre egy házaspár érkezik, a kettő és három esztendőt az Előd utcai iskola falai között töltött amerikaiakat gyerek, pedagógus egyaránt a szívébe zárta.

A diákok szép eredményei mögött érezhető a szülői támogatás, a pedagógusok igyekvése is. 73 kitűnő tanuló kapott díszoklevelet, ketten közülük nevelőtestületi dicséretet: Bánfi Bendegúz 7. a és Keresztes Fanni 8. b osztályos református iskolás. Kiváló tanulmányi- és sport versenyeredményért összesen 142 ezer forintnyi jutalomban részesült 47 tanuló. Szél Anna 7. a osztályos birkózó elnyerte az ifjú orosházi sportolókat támogató Szűcs Ferenc adományozta különdíjat. A Szülőföldismeret alapítványnak köszönhető 50 ezer forintot Koós Martin 8. a osztályos tanuló kapta. Montenegróba Gion Zsolt és Szőke Krisztián 8. b osztályosok utazhatnak. A Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere által adományozott 10 ezer forintos utalvány Bánfi Bendegúz 7. a osztályos diák érdemelte ki. Jim Doherty évi fél millió forinttal támogatja az iskola magas színvonalú angol nyelv oktatását. Ily módon hét tanuló kapott 1 hetes angol nyári táborozást jutalmul, s szakkönyveket, szemléltető eszközöket is vásárolhatott az intézmény a nagylelkű adományból.

A tanévzáró alkalmat adott az idén 121 esztendős iskolát nyolc éven át önzetlenül segítő szülők méltatására is.