2015. február hónapban több osztályunk ellátogatott Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba, amely Magyarország új turisztikai látogatóközpontja.

Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárta tanulóink elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.

A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.

A 3D moziban részeseivé váltunk a vásznon történő eseményeknek, átélhettük, milyen egy szép őszi napon hajózni a Tisza-tavon. A nádasok susogó dzsungelében csónakunkkal felfedeztük az érintetlen természet szépségét. Közelről figyelhetjük meg a Madárrezervátum számos faját: a fokozottan védett nagykócsagot, a szürke gémet, szárcsákat, nagy godákat, a Tiszavirágzást. A 12 perces magyar nyelvű természetfilm maradandó élményt nyújtott diákjainknak.