Az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából a református iskola valamennyi hetedikes, nyolcadikos osztályában rendhagyó órákra került sor.

November 25-én Gyenge Éva, az O-I Manufacturing Magyarországi Üvegipari Kft. Kereskedelmi menedzsere érdekes, színes szemléltetett előadáson bizonyította, hogy az üveg az egyetlen olyan anyag, melyet a természetben előforduló alapanyagokból állítanak elő. A téma szempontjából külön jelentősége, hogy anyagában végtelen sokszor, száz százalékban újrafelhasználható. Az üveg emellett hozzáadott értéket is jelent a belecsomagolt terméknek. A téma nem volt ismeretlen a diákoknak, hiszen a „Szelek szárnyán szárnyalunk” pályázatnak köszönhetően korábban eljutottak a síküveggyárba, de az O-I munkatársának megközelítése az Ökoiskolások mindennapjaihoz is fontos adalékokkal szolgált.

Oly érdekességek mellett, hogy az első üvegpalackot Egyiptomban és Mezopotámiában készítették, s hogy a tengerpartra lecsapó villám is képes üveget előállítani, azt is megtudták a diákok, hogy a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülő egyetlen palack újrahasznosítása révén 30 percnyi villamos energiát nyerhetnek legféltettebb kincsüknek, a számítógépüknek.